Hlavní obsah

Hrůzná vražda seniorky. Před soudem stanul její o 40 let mladší spolubydlící

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Případem loňské brutální vraždy seniorky v Chomutově se ve čtvrtek začal zabývat ústecký krajský soud. Z činu se zodpovídá čtyřiadvacetiletý narkoman a recidivista Martin Holub, který s o více než 40 let starší ženou sdílel společnou domácnost. Obžalovaný odmítl před senátem vypovídat s vysvětlením, že se na to necítí. Policii se však již dříve k činu přiznal.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Obžalovaný Martin Holub odmítl před soudem vypovídat.

Článek

K vraždě došlo ve druhé polovině loňského srpna v bytě 66leté oběti, u níž Holub žil. Podle obžaloby ji nejprve omámil léky, které jí rozdrcené nasypal do kávy. Když byla žena malátná, přiložil jí na ústa dámskou vložku zabalenou do silonové punčochy a složenou látkovou tašku. Hlavu jí omotal županem a košilí.

Oběť poté svázal do polohy, ve které měla natažené nohy a v pase ohnutý trup na dolních končetinách s hlavou u kotníků. Zabalil ji do několika vrstev oblečení a igelitové fólie, převázal elektrickými kabely, látkovými šňůrami a přelepil lepicí páskou. Tím jí způsobil mnohočetná zranění. Poškozená podle obžaloby zemřela v důsledku udušení. Holub poté zabalené tělo odtáhl na balkon, kde ho ukryl pod jiné věci.

Mladíka obvinili z vraždy spolubydlící v Chomutově

Krimi

Obžaloba viní Holuba také z vydírání a z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými látkami.

Holub se po zatčení policii k činu přiznal s tím, že ho k němu navedla jeho známá, které dlužil peníze. Šperky a prstýnky oběti poté prodal, stejně jako televizi a nástěnné hodiny ukradené z bytu. Krátce poté byl zadržen.

Zmínil také, že činu lituje. „Vím, že už to nevrátím. Doufám, že mi bůh odpustí,“ sdělil vyšetřovatelům. Při vazebních zasedáních již ke skutku nevypovídal, připomněl však, že se léčí s psychickými problémy.

Letos v srpnu chtěl přistoupit na dohodu o vině a trestu. Trest navržený státním zástupcem Vladimírem Janem ale neakceptoval. Obžalovanému tak hrozí až výjimečný trest. „Vzhledem k tomu, že trestný čin byl podle mého názoru spáchán z finanční pohnutky,“ odůvodnil zvolenou trestní sazbu státní zástupce. Připomněl také, že Holub byl v minulosti již několikrát odsouzen, a to i za násilnou trestnou činnost.

Soudce Roman Felzmann odročil jednání na 31. října, kdy vyslechne předvolané svědky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám