Hlavní obsah

Hrozivý záznam pokusu o vraždu v Hradci: v centru za bílého dne srazil muže autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Za mužem se na náměstí za bílého dne řítí osobní auto, které ho vzápětí srazí, načež po několika metrech klouže bezvládná oběť ještě další metry po zemi. Incident z Hradce Králové, o kterém policie informovala jako o pokusu o vraždu, zachytila bezpečnostní kamera. Mrazivé záběry kriminalisté k případu zveřejnili.

Video: Policie ČR

 
Článek

Jak již ve čtvrtek informovaly Novinky, policie v Hradci Králové v úterý obvinila 34letého muže z pokusu o vraždu, výtržnictví a ublížení na zdraví.

Podle vyšetřovatelů se měl pokusit zabít o rok mladšího muže, když ho v pondělí krátce po jedenácté hodině dopoledne srazil svým vozem v centru města. Zraněný skončil v nemocnici.

Srazil ho úmyslně

Policejní mluvčí Iva Kormošová uvedla, že z původně ohlášené nehody se sraženým chodcem se stalo podezření právě z pokusu o vraždu. Obviněný řidič autem chodce podle všeho srazil úmyslně, což potvrdily i videozáznamy z městského kamerového systému.

Muž v Hradci nejdřív druhého napadl násadou, pak do něj najel autem. Čelí obvinění z pokusu o vraždu

Krimi

Na nich je patrné, že se vozidlo blížilo zezadu k muži, který šel po hradeckém Baťkově náměstí. Když si všiml pohybu za sebou, vozidlo prudce zrychlilo a muž se pokusil dát na útěk.

Následoval náraz, který přímo vidět na záznamu není, protože se odehrál z jejího pohledu za budovou prodejny. Vše ale nasvědčuje tomu, že muž se ocitl na pár okamžiků na kapotě auta, z níž pak spadl ještě na zem. Pád již vidět je a záběr naznačuje, že zraněný muž nebyl při vědomí a zůstal bezvládně ležet.

Podle vyšetřovatelů starší muž po předchozí hádce napadl v okolí Masarykova náměstí mladšího muže dřevěnou násadou. Poškozený se po několika úderech dal na útěk před sokem, který nasedl do auta a dojel ho na zmíněném Baťkově náměstí.

Obviněnému hrozí až 18 let vězení, soud ho poslal do vazby. Podle policistů byl v minulosti několikrát trestán kvůli výtržnostem.

Foto: Policie ČR

Pokus o vraždu v Hradci Králové

Za smrt stařenky po úmyslném najetí do domova důchodců dostal narkoman osm let

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám