Hlavní obsah

Hromadnou nehodu na Novojičínsku nepřežila žena, kojence odvezli do nemocnice

– Kujavy
Novinky, kub

Záchranáři zasahovali v pondělí večer u vážné dopravní nehody na dálnici D1 na Novojičínsku, kde se srazila tři osobní auta a kamión. Jedna žena střet nepřežila, dalších pět lidí, včetně tříměsíčního dítěte, přepravili zdravotníci do nemocnice.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Tragická nehoda na dálnici D1 na Novojičínsku.

Článek

Nehoda se stala po 19:00 na 331. kilometru mezi exity Hladké Životice a Butovice. Tři osobní auta se srazila s kamiónem ve směru na Ostravu. Jedno z osobních aut zezadu narazilo do kamiónu a následovala srážka dalších dvou vozů.

„Záchranáři resuscitovali šestatřicetiletou ženu, u které po nehodě selhaly všechny základní životní funkce. Jejich snaha byla sice úspěšná, avšak pacientku s velmi vážnými poraněními posléze předávali v ostravské Fakultní nemocnici v kritickém stavu,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl. Žena později zraněním podlehla.

Několik dalších zraněných

„O rok mladší účastnice nehody utrpěla mnohočetná vážná poranění a nacházela se v přímém ohrožení života,“ upřesnil mluvčí. Zdravotníci odvezli do nemocnice ještě dvě ženy se středně těžkými poraněními hlavy a tříměsíční dítě s lehkým zraněním.

„Devětatřicetiletého muže s lehkým poraněním horní končetiny předali záchranáři do péče úrazové ambulance,“ sdělil Humpl s tím, že jeho kolegové na místě prohlédli několik dalších účastníků nehody, přičemž jejich poranění nevyžadovala další ošetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám