Hlavní obsah

Hromadné nehody si vyžádaly těžké zranění dvou žen, kojenec musel na pozorování

Praha

U nehody tří osobních aut u Církvice na Kutnohorsku zasahovali v pátek večer záchranáři. Ve voze byla těžce zraněná žena, která byla letecky převezena do nemocnice. Na pozorování byl převezen také kojenec. O dvě hodiny později vyjeli záchranáři na dálnici D1, kde se střetlo pět aut. Jedna žena utrpěla těžké zranění a musela být resuscitována.

Foto: ZZS Praha

Ilustrační foto

Článek

Nehoda tří osobních vozů u Církvice byla záchranářům nahlášena v pátek po 20:00. "Jedna osoba byla ve voze zaklíněná a musela být vyprošťována. S těžkým zraněním byla transportována do střešovické nemocnice v Praze,"  informovala mluvčí středočeských záchranářů Tereza Vojtová.

Další tři lidé byli zraněni lehce a po ošetření byli převezeni do kutnohorské nemocnice. V jednom z havarovaných vozů byl kojenec, který nejevil známky zranění, záchranáři jej však raději po kontrole zdravotního stavu převezli do nemocnice v Čáslavi na pozorování.

Na 19,5 kilometru dálnice D1 se stala vážná nehoda před 22:30. "Jednu ženu se po příjezdu záchranářů podařilo oživit, lékařka u ní zahájila léčbu se zajištěním základních životních funkcí," uvedla Vojtová.

S vážným úrazem hlavy byla pacientka vrtulníkem přepravena do střešovické nemocnice v Praze. Ostatní účastníci dopravní nehody vyvázli bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám