Hlavní obsah

Hromadná nehoda u Pasohlávek: Tři zranění, hlavní tah na Vídeň byl zablokován

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Hromadná nehoda se stala ve středu ráno na Brněnsku. Boural tam autobus, kamion a dvě osobní auta. Tři lidé se podle hasičů zranili.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Při nehodě se zranilo několik lidí.

Článek

Nehoda se stala u Pasohlávek na hlavním tahu na Vídeň po osmé hodině ráno. Hasiči informovali, že se zranili tři lidé v osobním autě. Záchranáři ošetřili dva lidi. „Muže, který utrpěl středně těžká poranění, a dítě s lehčím zraněním," uvedla mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová.

Policisté dopravu nejdříve v obou směrech odkláněli v Pasohlávkách u křižovatky na Ivaň a před křižovatkou se tvořily kolony. Poté objízdné trasy pro jednotlivé směry rozdělili, aby Pasohlávky nezahltilo tolik aut. Silnice I/52 se uvolnila kolem 10:00. Příčiny nehody policisté vyšetřují.

Hlavní tah na Vídeň

Jedná se přitom o hlavní tah z Brna na Vídeň. Dobudování dálnice D52 k rakouské hranici už dlouhá léta vázne. Zatím je v provozu pouze 17 kilometrů dlouhý úsek mezi Rajhradem a Pohořelicemi. Rakušané přitom na svém území mají dálnici A5 k Česku už dávno hotovou, s posledními čtyřmi kilometry čekají, až je bude na co napojit na české straně.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Při nehodě se zranilo několik lidí.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Při nehodě se zranilo několik lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám