Hlavní obsah

Hradecký soud uzavřel případ dvojího žhářství na diskotéce

Právo, Jiří Bednář
Hradec Králové

Několikrát trestaný třiatřicetiletý Michal Jirman má strávit ve vězení šest let za to, že loni na jaře dvakrát založil požár na diskotéce Imperio v České Skalici na Náchodsku. V pátek o Jirmanově trestu rozhodl senát Krajského soudu v Hradci Králové.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Třiatřicetiletý Michal Jirman

Článek

S Jirmanem byli potrestáni i jeho spolupachatelé 54letý Jiří Maryška a 37letý Luboš Moravec, kteří Jirmana ke žhářství podle rozsudku navedli. Oba půjdou do vězení na tři roky.

Všichni tři byli potrestáni za spáchání trestného činu obecného ohrožení. Rozsudek není pravomocný, všichni odsouzení i státní zástupce si ponechali lhůtu k vyjádření.

Předsedkyně trestního senátu Anna Bímová v odůvodnění konstatovala, že požáry založil Jirman, zatímco Moravec s Maryškou ho k tomu přiměli. Moravec ve Skalici provozoval diskotéku a nově otevřené Imperio mu začalo konkurovat.

Oslovil tedy Maryšku s tím, jestli neví o někom, kdo by v Imperiu založil požár. Maryška přivedl více než patnáctkrát trestaného recidivistu Jirmana, jemuž Moravec za žhářství zaplatil nejprve sedm tisíc korun, podruhé o tři tisíce víc.

„Vyřazovat konkurenci tímto způsobem nelze tolerovat,“ dodala Bímová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám