Hlavní obsah

Houbař našel na Šumpersku migranty ze Sýrie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houbař našel v neděli dopoledne v lese na Šumpersku převaděče s migranty. Vše nahlásil policistům. Ti zadrželi 27letého řidiče a jeho o rok mladšího krajana na místě.

Foto: Policie ČR

Nalezení migranti

Článek

Oba muže stíhají pro podezření ze spáchání zločinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Oběma hrozí až osm let za mřížemi.

Za pomoci psa pak vypátrali skupinu Syřanů mířící do Německa. Novinkám to v úterý řekl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policisté podle něj přijali dopoledne na lince 158 oznámení o podezřelém dodávkovém vozidle zaparkovaném na odpočívadle mezi obcemi Mohelnice a Studená Loučka.

Foto: Policie ČR

Nalezení migranti

Oznamovatel uvedl, že šel na houby. Přitom si všiml řidiče, který opravoval dodávku, a nedaleko ní se v lese ukrývala skupina zhruba 20 osob.

Na místo vyrazila policejní hlídka, která u vozidla ztotožnila dva cizince ze západní Evropy, řidiče a spolujezdce. Muži uváděli, že převážejí nábytek a mají závadu na vozidle. O žádné skupině lidí nic nevěděli.

„Jejich tvrzení ale policisté nevěřili a zapojili do akce psovoda se psem Umpalumpou. Ten za chvíli vypátral skupinu 26 osob. Pětadvacet mužů a jedna žena uvedli, že jsou ze Sýrie a míří do Německa. Po zastavení vozidla měli vystoupit a schovat se poblíž,“ konstatoval mluvčí.

V odstavené dodávce bez zmizelého řidiče zůstalo na Šumpersku 41 migrantů

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám