Hlavní obsah

Hotelová účetní používala firemní peníze na zábavu, zpronevěřila 13,5 miliónu

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Kriminalisté odboru hospodářské kriminality z Karlových Varů zahájili trestní stíhání 46leté ženy, kterou obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu zpronevěry.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Obviněná měla jako jednatelka a zároveň účetní dvou karlovarských společností, které provozují hotely v Karlových Varech, využívat svého postavení ve firmách a podvodným způsobem zpronevěřovat finanční prostředky těchto firem pro svoje soukromé účely,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

„Obviněná žena měla například z těchto firemních peněz platit různé zájezdy do zahraničí známým a příbuzným, platit své soukromé dluhy, pojistky, telefony, různé splátky úvěrů, nájmy svých nemovitostí, leasingy svých vozidel, dále měla půjčovat peníze svým známým a také je používat pro svoje podnikání a podobně,“ pokračovala mluvčí.

Trestnou činnost měla zakrývat tím, že vytvářela falešné bankovní výpisy, které předávala majitelce těchto firem. „Této majitelce tak měla svým jednáním způsobit škodu předběžně odhadnutou na částku kolem 13,5 miliónu korun,“ dodala Týřová. V případě prokázání viny jí tak hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám