Hlavní obsah

Hořící stromek v benešovském domě letěl oknem ven

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Duchapřítomně si poradili lidé v rodinném domku v Benešově, když jim na Štědrý den začal hořet vánoční stromek. K případu vyjížděli hasiči v půl sedmé večer do benešovské části Dlouhé Pole.

Foto: HZS Středočeského kraje

Štědrovečerní požár chaty na Rakovnicku, majitel skončil v nemocnici

Článek

„Majitelům se podařilo vyhodit hořící stromek z okna, zamezili tak větším škodám. Doutnající stromek hasiči dohasili vysokotlakým vodním proudem,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová. Poté hasiči už jen zkontrolovali vnitřek domu termokamerou a s majiteli vyvětrali zakouřený dům.

Štědrovečerní požár byl pro obyvatele chatky osudný

Krimi

Složitější zásah měli na Štědrý den jejich kolegové v Lužné na Rakovnicku, kde hořela rekreační chata. Ačkoli k požáru přijela první posádka necelých deset minut od nahlášení, domek už byl celý v plamenech. Likvidace požáru zabrala hasičům zhruba tři hodiny a až do následujícího rána museli ještě vyhořelý domek hlídat, aby se někde neobjevilo další ohnisko.

„Škoda byla vyčíslena na jeden a půl milionu korun. Příčinou vzniku požáru byla podle vyšetřovatele nedbalost,“ doplnila Fliegerová. Zraněného majitele chaty si do péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby. Muž měl popáleniny ruky a obličeje a podle záchranářů jevil známky opilosti.

I přes tyto a další zásahy u popadaných stromů nebo několika dopravních nehod zhodnotili hasiči letošní Štědrý den jako klidný. Vyjíždět museli 33krát.

Reklama

Výběr článků

Načítám