Hlavní obsah

Hořící náklaďáky zastavily u Prahy provoz na D1

– Čestlice • Aktualizováno
Novinky, kub

Provoz na D1 kousek za Prahou zastavil v pondělí dopoledne požár dvou nákladních aut, která začala po nehodě hořet. Nehoda se stala ve směru na Prahu, hašení a likvidace následků havárie zasahovaly i do opačného směru. Provoz se podařilo nejdřív obnovit v jednom jízdním pruhu, kolem 13:30 byla dálnice zcela průjezdná.

Kolony po požáru nákladních aut na D1Video: Novinky

 
Článek

Nehoda dvou náklaďáků se stala kolem desáté hodiny dopoledne na osmém kilometru za metropolí v úrovni obce Čestlice v okrese Praha-východ. Hasiči s policií museli provoz na zhruba hodinu zastavit. Před místem střetu se vytvořila kolona, která při otevření dálnice po odklizení následků měla podle Národního dopravního informačního centra až 15 kilometrů.

Auta začala po bouračce hořet. Ještě před příjezdem hasičů vytáhl zaklíněného řidiče z auta policista, který rozbil boční okno.

„Byl to požár nákladního automobilu v plném rozsahu a hořela ještě část návěsu druhého nákladního automobilu,” řekla ČTK krátce po havárii mluvčí hasičů Tereza Fliegerová.

Foto: Policie ČR

Shořelé nákladní auto

Okolnosti nehody vyšetřuje policie. Podle předběžných závěrů řidič jednoho z nákladních aut nedobrzdil před kolonou a vrazil do vozidla před sebou.

Foto: HZS Středočeského kraje

Hořící nákladní auto na D1

Při nehodě se zranil jeden z řidičů, podle dechové zkoušky ani jeden z účastníků nehody nebyl pod vlivem alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám