Hlavní obsah

Hořící muž v Pardubicích utíkal za dětmi, řekl svědek

Pardubice

Na zapálení muže před divadlem v Pardubicích neměl podíl jiný člověk, v úterý o tom informovala policie. Totožnost zraněného kriminalisté zatím nemají potvrzenou. Podle svědků běžel hořící muž za dětmi a křičel něco o Bohu.

Utíkal za dětmi, řek svědek o hořícím mužiVideo: Facebook Zpravodajství FTV Prima

 
Článek

„Šel jsem z krámu a vidím utíkající děti a za nimi hořící chlap. Tak jsem se rozeběhl proti němu, abych ho uhasil. On utíkal za nimi a křičel něco o Bohu, ale byl jsem daleko. K uhašení jsem použil svoji mikinu,“ řekl svědek televizi FTV Prima.

Před divadlem v Pardubicích se zapálil muž

Krimi

Policie případ vyšetřuje. „Můžeme sdělit, že dle ohledání místa události a na základě vyslechnutí svědků s největší pravděpodobností neměla na zapálení muže účast jiná osoba. Jak jsme sdělili v pondělí, na místě byly nalezeny doklady, nicméně do současné doby nemáme oficiálně ověřenou totožnost zraněného muže,“ uvedl mluvčí polici Dita Holečková s tím, že nic dalšího policie sdělovat nebude.

Muž se zapálil v pondělí večer na náměstí Republiky. Uhašen byl před příjezdem hasičů. Záchranáři byli na místě během chvíle a muže vrtulník převezl do popáleninového centra v pražské vinohradské nemocnici. Muž má popáleniny na 60 procentech těla a lékaři ho uvedli do umělého spánku.

Reklama

Výběr článků

Načítám