Hlavní obsah

Hlídka v Praze zachraňovala stále stejného muže. Napřed ho tahala z Vltavy, pak ze silnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvakrát během noční služby zachraňovali pražští policisté jednoho muže. Nejprve se jim ho podařilo na poslední chvíli vytáhnout z vody, kde se málem utopil. Když byl propuštěn z nemocnice, spadl do silnice shodou okolností opět poblíž hlídky, která mu předtím pomohla.

Záchrana tonoucího muže z Vltavy u Mánesova mostu. Video: Policie ČR

 
Článek

K pádu muže do Vltavy u Mánesova mostu došlo ve středu v noci kolem jedné hodiny. Na místo vyjely dvě policejní hlídky. „Již při příchodu uslyšeli velmi hlasité sténání a volání o pomoc. Policisté s mužem navázali komunikaci a snažili se co nejrychleji dostat k němu,“ popsala mluvčí policie Eva Kropáčová.

Dvě mladé dívky zachránily z vln topící se manželský pár

Koktejl

Akci komplikovala uzamčená restaurační loď, přes kterou se k tonoucímu 28letému cizinci nemohli policisté dostat. Ten mezitím z vody hystericky křičel o pomoc.

Jelikož se muž po chvíli přestal ozývat a začal se nořit pod vodu, jeden z policistů přelezl šestimetrovou zábranu a z lodi mu pak hodil házecí pytlík s lanem. Toho se po několika marných pokusech chytil. Během záchrany s mužem policisté komunikovali anglicky.

„Jeden z policistů uvnitř lodi nalezl správce, který mu půjčil loďku uschovanou v zadní části za lodí. Spolu s dalším kolegou sedli na loďku a dopluli až k muži,“ doplnila Kropáčová. Silně podchlazeného muže pak vytáhli na loď a odvezli na nábřeží. Poté ho předali záchranné službě, která ho převezla do nemocnice.

Muže v nemocnici ošetřili a poté propustili. „Muž však zcela nepochopitelně místo toho, aby odešel domů, po pár minutách vešel na silnici a spadl do jízdního pruh,“ uvedla mluvčí. Doplnila, že šlo o Dvořákovo nábřeží u Nemocnice Na Františku. Cizinec měl ale štěstí v neštěstí, opodál stála hlídka, která ho chvíli předtím vytáhla z vody.

Hlídka pohotovostní motorizované jednotky si u nemocnice dezinfikovala služební vůz. A celý incident v silnici zaregistrovala a okamžitě vyjela na místo. „Jenom díky velké náhodě nedošlo k neštěstí a všechna vozidla se mu vyhnula. Policisté muže opět předali do péče záchranářů, kde byl po převozu do nemocnice hospitalizován,“ dodala Kropáčová.

Doplnila, že muž byl jen pod mírným vlivem alkoholu, ale byl celkově dezorientovaný.

Pod třemi běžkaři se uprostřed rybníka v Jevanech prolomil led

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám