Hlavní obsah

Hledaný muž policistům v Praze ujížděl v autě s vlastním majákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská policie v sobotu odpoledne zadržela celostátně hledaného muže. Zadržení v ulici Archeologická před vchodem do metra Lužiny předcházela automobilová honička ulicemi. Hledaný policistům ujížděl v tmavě modré felicii s vlastním majákem.

Pražská policie zadržela celostátně hledaného mužeVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

„Policisté si všimli jeho vozidla. Muž měl na svém soukromém vozidle policejní majáky, které si zapnul, a ujížděl před nimi,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Eva Kropáčová. Podle ní bylo obtížné muže dohonit, protože ostatní řidiči mu s ohledem na zapnuté majáky uhýbali z cesty.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policisté hledaného muže zadrželi před vchodem do metra.

„Nakonec zastavil před metrem Lužiny a vyběhl z vozidla. Policisté jej pronásledovali, načež muž na ně zaútočil. Lehce zranil policistku. Posléze byl „pod hrozbou střelné zbraně zpacifikován a zadržen,“ dodala Kropáčová.

Zjistilo se, že se jednalo o celostátně hledanou osobu. „Na muže byl dříve vydán souhlas se zadržením,“ potvrdila mluvčí a dodala, že nyní ho policisté vyslýchají.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Na místě zasahovaly i sanitky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám