Hlavní obsah

Hledají se svědci pro vyšetřování atrap bomb v Brně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

V souvislosti se čtvrtečním nálezem dvou maket výbušnin v centru Brna žádá policie veřejnost o pomoc při pátrání po jejich výrobcích a dalších podezřelých osobách. Z městských bezpečnostních kamer získali kriminalisté záběry, které zachycují dva podezřelé muže.

Foto: Karla Fodorová
Článek

"Zatím je z ničeho neobviňujeme, ale lze říci, že identifikace těchto lidí by nám mohla pomoci ve vyšetřování," řekla brněnská policejní mluvčí.

První z maket se našla na bedně u novinového stánku na Jakubském náměstí. Policisté žádají, aby se jí přihlásili lidé, kteří ve středu, a to v době kolem 21:00, procházeli náměstí a všimli si čehokoli podezřelého.

O pomoc žádá policie také občany, kteří stejného dne ve 22:00 procházeli Dominikánským náměstím. "O svědectví bychom chtěli požádat také muže, který na Dominikánském náměstí s dítětem nastupoval do osobního vozidla zaparkovaného na vyhrazeném parkovišti v těsné blízkosti poštovní schránky, u které se pohybovaly dvě osoby," uvedla mluvčí.

Anonym a uzavřený justiční palác

Policie dále vyzývá, aby se přihlásili podnikatelé, jimž čtvrteční tříhodinové uzavření Jakubského a nedalekého Dominikánského náměstí způsobilo finanční ztráty. S případným svědectvím se může veřejnost kdykoli obrátit na brněnské kriminalisty využívající telefonní čísla 974 625 323 a 974 625 804.

Hned po tříhodinovém čtvrtečním zásahu, týkajícím se maket, někdo na policii oznámil uložení bomby v brněnském justičním paláci v Rooseveltově ulici. Žádná nálož v něm ale nebyla.

Reklama

Související témata:

Související články

Obyvatele Brna vyděsily atrapy bomb

Tři hodiny byla uzavřena dvě náměstí v centru Brna. Zřejmě neznámý vtipálek totiž v jejich prostoru umístil atrapy bomb, což zjistili pyrotechnici přivolaní...

Výběr článků

Načítám