Hlavní obsah

Hlasy mi našeptávaly, abych přepadl banku, řekl po zadržení lupič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté dopadli lupiče, po kterém více než dva měsíce pátrali. Má na svědomí přepadení banky, při kterém vyhrožoval, že si vezme rukojmí, pokud nedostane peníze. K motivu muž uvedl finanční problémy a hlasy v hlavě, které mu našeptávaly.

Policisté zadrželi dlouho hledaného lupičeVideo: Policie ČR

 
Článek

„Kriminalisté na základě vyhodnocení stop z místa činu a DNA profilu vytipovali podezřelého muže, kterého v úterý 2. dubna zadrželi. Ten se k činu doznal,“ sdělil mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Policisty zadržený muž překvapil odpovědí na dotaz, co ho k činu vedlo. Jako motiv uvedl špatnou finanční situaci a hlasy v hlavě, které mu našeptávaly, aby banku přepadl.

Dvaačtyřicetiletý muž byl obviněn z trestného činu loupeže a braní rukojmí. Ve vězení si může posedět až deset let. Soudce rozhodne o jeho vzetí do vazby.

Loupež se odehrála 22. ledna v Praze 4. Muž přišel k přepážce a chtěl několik stovek tisíc korun, jinak si vezme rukojmí. Pokladní z obavy o životy lidí mu vydala policií nespecifikovanou částku.

Reklama

Výběr článků

Načítám