Hlavní obsah

Hlas v telefonu oznámil únos „policajta na nožičce” v Zářecké Lhotě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zářecká Lhota

„Dobrý den. Já bych chtěl nahlásit únos policajta. Policajta na nožičce, co tam jenom svítí a nic nedělá,“ překvapil minulý týden operačního důstojníka pardubické policie na lince 158 neznámý člověk. Ze silnice zmizela maketa příslušníka dopravní policie, která stávala u krajnice v Zářecké Lhotě na Orlickoústecku. Nebylo to poprvé. Policie ve čtvrtek požádala veřejnost o pomoc při pátrání po pachatelích.

Anonym oznámil únos makety policistyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Pachatelé přijeli na místo vozidlem 9. dubna dvacet minut před jednou hodinou ráno. Mohlo jít o Škodu Fabia nebo starší typ vozidla Volkswagen Golf,“ sdělila policejní mluvčí Eva Maturová.

Policisté ve čtvrtek zveřejnili nahrávku telefonátu na operační středisko a požádali veřejnost o pomoc při pátrání. V Zářecké Lhotě to podle Maturové nebylo poprvé, co maketa zmizela.

Žena v Brně utrhla hlavu figuríně Leoše Janáčka

Krimi

„Stejnou krádež obec oznamovala na podzim loňského roku. Tehdejší figurína měla i dalekohled, což ještě více připomínalo obávané měření rychlosti,“ dodala mluvčí a požádala případné svědky nebo každého, kdo by měl o události informace, aby zavolali na linku 158.

Respektovaného policistu z plechu na Kroměřížsku někdo ukradl

Krimi

Figurína policisty, která upozorňuje řidiče na dodržování rychlosti, zmizela na Orlickoústecku na počátku dubna také z Dlouhoňovic nedaleko Žamberka.

„Ke krádeži mělo podle starosty dojít v době od 3. do 7. dubna, škodu obec vyčíslila na částku přesahující 4000 korun,“ dodala Maturová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám