Hlavní obsah

Hazard na dálnici D11: Třicítka řidičů couvala v odstavném pruhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelný hazard předvedli řidiči ve čtvrtek na dálnici D11. Zhruba třicítka šoférů se tam rozhodla kvůli koloně couvat na blízký dálniční sjezd. Celou situaci nahrály kamery a policisté nyní pátrají po řidičích. Nehodu naštěstí nezpůsobili.

Hromadné couvání na dálnici D11Video: Policie ČR

 
Článek

Kolona se začala tvořit u exitu 68 Chýšť ve směru na Prahu kvůli zúžené silnici o pár kilometrů dál, kde auta projíždějí pouze jedním jízdním pruhem. Šoféry nenapadlo nic lepšího než se zařadit do odstavného pruhu a pomalu na blikačky couvat.

„Někteří z nich se rozhodli ulehčit si čekání a v rozporu se zákonem se začali vracet právě ke sjezdu. Ať byla záminka jakákoliv – hlášení v rádiu o koloně, doporučení navigace využít sjezdu, chování ostatních vozidel, není možné na dálnici jezdit v protisměru či couvat,“ uvedl mluvčí policie Jan Čížkovský.

Rok bez řidičáku

Hromadné couvání sledovali pracovníci ŘSD na kamerách a okamžitě informovali policisty, kteří tam vyslali hlídky. V době jejich příjezdu už ale k žádnému couvání nedocházelo. Policie následně spočítala, že k couvání se rozhodlo asi 30 řidičů. Někteří se i během couvání dokonce předjížděli.

„Na tento přestupek pamatuje zákon pokutou od 5 do 10 tisíc korun, může být vysloven zákaz řízení až na rok a řidič získá sedm bodů. V současné době vyhodnocujeme zajištěné kamerové záznamy s cílem ustanovit vozidla, potažmo jejich řidiče,“ konstatoval Čížkovský.

Policie požádala také svědky couvání, kteří mají kamerový záznam, aby jí ho předali. „Pokud máte takové informace, spojte se prosím s policisty na telefonním čísle 974 523 181 nebo s kolegy na lince 158,“ shrnul mluvčí policie.

Anketa

Couvali jste někdy na dálnici?
Ano
7,7 %
Ne
92,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 52 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám