Hlavní obsah

Shořelo stavení vedle Klostermannovy chaty na Šumavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srní
Aktualizováno

Hasiči zasahovali v pátek odpoledne v šumavské obci Srní, kde vzplála dřevěná roubená, zřejmě neobývaná stavba vedle známého objektu Klostermannovy chaty. Požár budovu zničil.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Hasiči zasahují u požáru stavení vedle Klostermannovy chaty v Srní

Článek

„Původně jsme měli nahlášeno, že hoří přímo Klostermannova chata, to se naštěstí nepotvrdilo, hoří vedlejší stavení,“ řekl Novinkám velitel zásahu Patrik Soukup. Objekt o půdorysu zhruba osm krát devět metrů oheň zachvátil v plném rozsahu. „Že by přeskočil na Klostermannovu chatu, už nehrozí,“ ubezpečil Soukup.

Foto: Profimedia.cz

Klostermannova chata u Srní

Na místě po druhé hodině odpoledne zasahovalo osm jednotek. Při průzkumu uvnitř hasiči nikoho nenašli.

Podle starosty Srní Václava Veselého (SNK) šlo o rekreační chalupu, která ale byla v dezolátním stavu. „Jezdil tam někdo jen na léto,“ poznamenal starosta.

Klostermannovu chatu s věžičkou zvonice proslavila trilogie filmů z konce sedmdesátých let s Tomášem Holým, která začínala snímkem Pod Jezevčí skálou. „Přímo s Klostermannem ale ta chalupa neměla nic společného, nikdy tam nebyl. A tam, co hoří, bydlel v těch filmech traktorista,“ připomněl Veselý.

Roubenka z 18. století lehla na Štědrý den popelem

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám