Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali na Přerovsku paraglidisty z korun stromů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva paraglidisty zachraňovali ve čtvrtek hasiči z korun stromů na Přerovsku na úpatí Oderských vrchů, což je oblíbená destinace těchto sportovců. Oba případy se obešly bez vážnějších zranění a komplikací. Novinky o tom informoval mluvčí krajských hasičů Radek Buryánek.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči zachraňovali paraglidisty z korun stromů

Článek

První případ se stal u Bohuslavek, kde paraglidista uvázl na stromě ve výšce cca osmi metrů. „Pomocí kladky, vytvořené lezeckým družstvem z Přerova, byl muž ve spolupráci s hasiči nezraněný spuštěn na zem, včetně vybavení,“ uvedl mluvčí.

Dramatičtější spád podle něj nabrala záchrana druhého paraglidisty, který uvázl ve dvacetimetrové koruně stromu u Slavkova.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči zachraňovali paraglidisty z korun stromů.

„Vedle lezců a hasičů tam zasahoval i vrtulník Letecké služby Policie ČR se skupinou specialistů z Brna. Jako nejvhodnější způsob záchrany byl zvolen zásah hasiče lezce z podvěsu vrtulníku. Osoba byla bezpečně zajištěna a snesena na zem,“ konstatoval Buryánek.

Paraglidista na Karlovarsku visel na stromě 25 metrů nad zemí. Musel pro něj vrtulník

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám