Hlavní obsah

Hasiči vyprošťovali muže uvězněného pod bagrem

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagr zavalil v sobotu odpoledne v Chropyni na Kroměřížsku muže ve výkopu. Museli ho z něj vyprostit až hasiči. Se zraněními byl poté převezen do nemocnice. Případ šetří policie.

Foto: KZS Zlínského kraje

Na muže ve výkopu se zřítil bagr.

Článek

„Žádost o pomoc jsme obdrželi v 15:37. Podle přijatých informací byla osoba zavalena bagrem a nebylo možné ji vyprostit,“ řekl Právu v neděli mluvčí krajských hasičů Pavel Řezníček s tím, že na místo byly okamžitě vyslány jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže, Kojetína a Zlína, odkud vyjel velící důstojník směny a technický kontejner. Povoláni byli i dobrovolní hasiči z Chropyně.

Hasiči byli na místě do sedmi minut. Jak bylo prvotním průzkumem zjištěno, zraněný se nacházel ve výkopu, do kterého se částečně zřítil i malý otočný bagr.

Foto: KZS Zlínského kraje

Hasiči stabilizovali bagr pomocí navijáku.

„Okamžitě jsme pomocí navijáku stabilizovali stroj, aby nedošlo k jeho dalšímu pohybu. Velitel zásahu si na místo vyžádal nakladač, který se nacházel nedaleko místa události. Po jeho příjezdu byl malý bagr nadzvednut, aby bylo možné se ke zraněnému bezpečně dostat. Muž byl ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou vyproštěn z výkopu pomocí páteřové desky a následně odvezen do nemocnice,“ uvedl Řezníček.

Po zajištění stroje poskytli hasiči svědkům události také první psychologickou pomoc. Místo pak předali policii a jednotky se postupně vrátily zpět na základny.

Reklama

Výběr článků

Načítám