Hlavní obsah

Hasiči v noci dohasili rozsáhlý požár autovrakoviště v Ostravě

Ostrava

Hasiči v noci na úterý dohasili požár vrakoviště v Ostravě-Mariánských Horách, který je zaměstnával posledních zhruba 24 hodin. Příčinu a okolnosti požáru budou řešit vyšetřovatelé, škodu způsobenou plameny zatím nevyčíslili.

Požár vrakoviště v OstravěVideo: HZS Moravskoslezský kraj

 
Článek

Plameny zasáhly autovrakoviště v areálu firmy Trojek na Nákladní ulici v ostravských Mariánských Horách a Hulvákách.

„Můžeme říct, že požár byl ve tři hodiny ráno uhašen. Hasiči si sbalili materiál a ukončili v areálu svou činnost. V noci tam zasahovalo 17 jednotek. Hasiči prováděli dohašování a rozebírání té haldy autovraků a železného šrotu,“ sdělil v úterý Právu mluvčí hasičů Lukáš Popp.

Foto: HZS

Z hořícího vrakoviště v Ostravě stoupal hustý dým.

Mluvčí podotkl, že ještě v úterý ráno vyrazila jedna hasičská jednotka na kontrolu požářiště, protože pracovníci firmy měli pocit, že tam hoří jeden autovrak.

„Situace je ale pod kontrolou. Co se týká příčiny požáru, tak se stále šetří. Ani škoda ještě nebyla vyčíslena,“ upozornil Popp.

Řidič BMW si chtěl zkrátit cestu lesem. Z auta zbyl ohořelý vrak

Krimi

Požár byl hasičům nahlášen v pondělí v noci ve tři čtvrtě na tři. Hasiči oheň hasili vodou a pěnou. Během pondělka vytvořili proluku mezi ohněm zasaženým a nezasaženým materiálem a pak začali prohořívající hromadu šrotu rozebírat.

Na místě se vystřídalo až 45 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

Reklama

Související články

V Hradci Králové hoří hala s odpadem

V Hradci Králové na Slezském předměstí hoří od rána hala s odpadem v areálu sběrného dvora. Na místě je sedm hasičských jednotek, vyhlášen byl druhý stupeň...

Výběr článků

Načítám