Hlavní obsah

Hasiči našli sedm turistů, kteří zabloudili v broumovských skalách

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BROUMOV

Necelé dvě hodiny trvalo pátrání hasičů po sedmi turistech, kteří se ve čtvrtek kolem poledne ztratili v Broumovských stěnách. Pět dospělých a dvě děti záchranáři našli nezraněné. Ztratili se poblíž Kovářovy rokle.

Článek

„Turisté sešli z turistické  stezky, vedoucí na hřeben v Broumovských skalách, v oblasti Kovářovy rokle, a nemohli najít cestu zpět. Přivolali proto hasiče, kteří je kolem půl druhé odpoledne našli a vyzvedli ze skal,“ upřesnila Martina Žahourková z Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje.

Potvrdila, že nikdo ze zachráněných turistů nebyl zraněn, celkem při akci zasahovali čtyři hasiči z Náchoda.

Potvrdila, že nikdo ze zachráněných turistů nebyl zraněn, celkem při akci zasahovali čtyři hasiči z Náchoda.

O tom, že terén v oblasti Kovářovy rokle je zrádný svědčí i skutečnost, že se zde například loni v září ztratila jednašedesátiletá žena, která v nedaleké chatové oblasti trávila dovolenou. Policisté ji dodnes pohřešují.

Broumovské stěny se zvedají mezi městy Police nad Metují a Broumov. Jde zhruba o 12 kilometrů dlouhý zalesněný hřeben, který se táhne od Honského špičáku až k pohraničnímu sedlu zvanému pod Hejšovinou.

V roce 1956 byl tento pískovcový reliéf vyhlášen Národní přírodní rezervací.

Reklama

Výběr článků

Načítám