Hlavní obsah

Hasiči na Opavsku celou noc likvidovali požár lesa, pomáhal vrtulník s bambivakem

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Osm hasičských jednotek likvidovalo od neděle až do pondělních ranních hodin požár mladého lesního porostu u Jezdkovic na Opavsku. Nakonec musel s hašením lesa pomoci i vrtulník.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár lesa na Opavsku

Článek

O požáru se hasiči dozvěděli v neděli, pár minut po 19. hodině. „Po provedeném průzkumu byl velitelem zásahu vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu a byl vyžádán vrtulník policie s 800litrovým bambivakem. Vrtulník nad požářištěm létal až do setmění, celkem provedl jedenáct shozů,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Dodal, že požár zasáhl plochu zhruba 1,5 hektaru. Škoda se zatím odhaduje na 250 tisíc korun. „Lokalizovat požár, tedy spolehlivě zabránit jeho šíření, se hasičům podařilo krátce po třiadvacáté hodině, vodu k pečlivému prolévání porostu vozilo kyvadlově několik cisteren,“ popisoval událost Kozák.

S hašením požáru hasiči skončili v pondělí ve čtyři hodiny ráno. Až do 9. hodiny ale na místě zůstávaly dvě dobrovolné jednotky, kdyby bylo potřeba dohasit drobná ohniska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám