Hlavní obsah

Hasiči na Novojičínsku čtyři hodiny tahali klisnu z bahna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Komplikovaný zákrok mají za sebou hasiči v Blahutovicích na Novojičínsku, kde v sobotu odpoledne vytahovali zapadlou klisnu z potoka a z bahna.

Záchrana koně z bahnaVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

O zásahu informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že hasiče požádala o pomoc majitelka klisny Grety. Přestárlé zvíře sklouzlo do potoka a zůstalo bezmocně ležet v mazlavém bahně. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů včetně jednotky specializované na záchranu zvířat. Podle veterináře se hasiči pustili do záchrany vysílené Grety, která se nedokázala v ledové vodě a kluzkém bahně pohnout.

Ze stáje na Pardubicku přes noc zmizel 11letý hřebec. Někdo ho ukradl

Krimi

„Protože do těžkého terénu nemohla obvyklá hasičská vyprošťovací technika, například automobilový jeřáb, hasiči si museli poradit jinak. Na její vytažení z vody a bahna použili nezavodněnou požární hadici. Na pomoc pak přijela lehčí vyprošťovací technika z Ostravy-Zábřehu i s trojnožkou a záchrannou sítí s pevnými popruhy,“ sdělil mluvčí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Záchrana klisny

Koně se takto nakonec podařilo zvednout, mezitím dostal infuzi, čerstvou vodu i seno. Čekalo se na nedělní ráno, zda Greta sobotní martyrium přežije, což se k radosti majitelky i hasičů stalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám