Hlavní obsah

Hasiči hledali v pražské kanalizaci dělníka

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ok, jap

Pražští hasiči v pondělí přes čtyři hodiny prohledávali kanalizaci na Břevnově, kam spadl dělník při stavbě hotelu. Podle dostupných informací ho následně odnesla voda. Před čtvrtou hodinou pátrání ukončili, dělník nalezen nebyl. Druhý muž, který tam spadl s ním, byl zachráněn a převezen do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči hledají dělníka v kanalizaci Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Dělník měl spadnout do jednoho z kanálů v Patočkově ulici před polednem. „Při stavbě hotelu spadl dělník do kanalizační stoky a byl pravděpodobně odplaven vodou,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Hasiči na místo poslali tři jednotky, potápěče a specializovaný Usar tým, který se zabývá vyhledáváním lidí. Pomáhali také policisté z poříčního oddílu, kteří prohledávali Vltavu.

Foto: HZS Praha

Hasiči hledají dělníka v kanalizaci

„Ve spolupráci s pracovníky vodovodů a kanalizací jsme prováděli systematický průzkum kanalizace. Osoba měla spadnout do šest metrů hluboké výpusti,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Před čtvrtou hodinou informoval, že pátrání bylo ukončeno. „Případ byl předán pracovníkům vodovodů a kanalizací, kteří budou v pátrání pokračovat po zlepšení počasí. V případě nutnosti jsme připraveni opět poskytnout síly a prostředky,” konstatoval Kavka.

Foto: HZS Praha

Hasiči hledají dělníka v kanalizaci

Podle záchranářů spadli do kanalizace dva muži, jeden z nich byl zachráněn. „Třicetiletý muž byl po vyšetření a zajištění tepelného komfortu převezen s podchlazením a oděrkami do vojenské nemocnice,“ doplnila mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Podle informací z místa hasičům ztěžoval práci silný proud vody v kanalizaci.

Foto: HZS Praha

Hasiči v kanále na Břevnově

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám