Hlavní obsah

Hasiči v Plzni bojovali s rozsáhlým požárem, vyhlásili 4. stupeň poplachu

Právo, ČTK, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

V Plzni poblíž zimního stadionu v Přeštické ulici hoří opuštěný objekt. Podle mluvčího hasičů Petra Poncara byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, posléze i čtvrtý, tedy nejvyšší stupeň.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v PlzniVideo: Pro Novinky Petra Jozífová a Martin Štefko

 
Článek

Na místo bylo povoláno více než 15 hasičských jednotek, likvidovaly vysoké plameny. Požár zasáhl v půl osmé večer plochu více než 3000 metrů čtverečních. Jde o bývalý sklad potravin, který nyní obývají bezdomovci.

Hasiči měli před devátou hodinou večer plameny pod kontrolou. Pro jistotu byla zastavena železniční doprava na blízké trati mezi Plzní a Klatovy.

„Na místo letí i vrtulník letecké služby policejního prezidia, aby monitoroval místo a rozsah požáru,” řekla večer policejní mluvčí Dagmar Brožová.

V objektu hořelo už dříve

Problematický objekt hořel už v minulosti, při jednom z požárů jeden člověk zemřel. V únoru se soukromí majitelé s pomocí města, policie, strážníků a neziskových organizací snažili problémový dům vyklidit a zabezpečit proti dalšímu vniknutí.

Areál je podle únorového vyjádření majitelů předmětem rozvodového sporu, který se táhne 20 let. Bývalí manželé se nemohou dohodnout na rozdělení majetku ani na jeho využití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám