Hlavní obsah

Hasiči asi sedm hodin zasahovali u požáru zemědělského stavení na Blanensku

Hasiči v Šošůvce na Blanensku ve čtvrtek do pozdějších nočních hodin zasahovali u požáru zemědělského stavení, zásah trval necelých sedm hodin.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jeden z hasičů se při něm zranil. Škoda po požáru je předběžně do milionu korun, příčinu požáru hasiči vyšetřují. Informovali o tom na svém twitterovém účtu.

Požár měli nahlášený kolem 15:00, vyhlásili druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu. Na místě jich bylo kolem 50. Objekt měl rozměry asi 20 na 20 metrů.

Z budovy vyvedli několik hospodářských zvířat – býků a prasat, řekl ČTK mluvčí hasičů Štěpán Komosný. Oheň dostali pod kontrolu asi za dvě hodiny, následně ale vyhledávali skrytá ohniska a oheň dohašovali.

„Hořela uskladněná sláma a seno, shořela dřevěná střecha,“ uvedl mluvčí.

Zásah hasiči v místě ukončili po necelých sedmi hodinách, do dnešního rána na požářiště ale dohlížela místní jednotka. Zásahem hasiči uchránili podle mluvčího hodnoty asi za čtyři miliony korun, požár se nerozšířil na sousední rodinný dům.

Druhý stupeň poplachu znamená, že se zásahu účastní do deseti hasičských jednotek. Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně, nejzávažnější je čtvrtý, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

Při požáru ve Frýdku-Místku zemřel muž

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám