Hlavní obsah

Hádka ve Varech skončila nožem v krku, muže obžalovali z pokusu o vraždu

– Karlovy Vary
Právo, pab

Plzeňské krajské státní zastupitelství podalo obžalobu na 45letého muže z Karlových Varů pro pokus vraždy. Podle policie loni v říjnu napadl nožem o 10 let staršího muže a vážně ho zranil.

Foto: Policie ČR

Pokus o vraždu v Karlových Varech

Článek

„V případě prokázání viny mu hrozí až 18 let vězení,“ řekl žalobce, který má případ na starosti.

K násilnému činu mělo dojít v karlovarské části Drahovice v ulici Vítězná. Podle zjištění Práva se oba muži nejprve pohádali. Mladší z nich pak vytáhl nůž a druhého muže pořezal na krku. Pak z místa odešel.

Muž podezřelý z pokusu o vraždu v Karlových Varech je ve vazbě. Hrozí mu 18 let

Krimi

Zraněného muže našli kolemjdoucí s hlubokou řeznou ránou na krku a zavolali záchranku. Lékařům se muže podařilo v nemocnici zachránit. Útočníka zadrželi kriminalisté druhý den, kdy si pro něj přišli do práce.

„Při výslechu připustil, že se s někým popral, ale na podrobnosti si nevzpomněl, protože byl stejně jako poškozený opilý,“ uvedl zdroj Práva, který zná detaily z vyšetřování.

BEZ KOMENTÁŘE: Pokus o vraždu v Karlových VarechVideo: Policie ČR

Podle soudního znalce ale nebyl alkoholem ovlivněn natolik, aby nevěděl, co dělá. Právo dále zjistilo, že jde o recidivistu, který byl v minulosti ve vězení za ozbrojenou loupež. Proto je také nyní ve vazbě.

Vyšetřovatelé dospěli k závěru, že obviněný muž si musel být vědom následků svého jednání. „Při útoku nožem na krk musel předpokládat, že může zasáhnout životně důležité orgány a poškozeného tak zabít,“ vysvětlil zdroj.

Reklama

Výběr článků

Načítám