Hlavní obsah

Hádka mezi bezdomovci skončila pokusem o vraždu

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společné užívání zahradní chatky dvěma bezdomovci ve Velkém Meziříčí vyústilo v minulých dnech pokusem o vraždu, podezřelý muž včera putoval do vazby. O případu v sobotu informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Obviněný je 32letý muž. Ten se ve středu 31. března dostal v lokalitě Zelený kout do konfliktu se svým 63letým známým, s nímž společně užíval zahradní chatku. Během incidentu došlo k útoku nožem, starší z mužů utrpěl vážné zranění a mladší z místa utekl.

„Bezprostředně po činu ho ale zadrželi policisté a převezli do policejní cely. Zraněného převezla posádka zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Brně, kde se musel podrobit operačnímu zákroku. Nůž byl na místě zajištěn,“ shrnula policejní mluvčí.

Co bylo motivem útoku, nyní kriminalisté vyšetřují, muže podezřelého z pokusu o vraždu poslal na Velký pátek žďárský soud do brněnské vazební věznice. V případě prokázání viny může strávit ve vězení následujících 12 až 20 let.

Letos jde o čtvrtý případ z této kategorie v Kraji Vysočina. Ve dvou se jednalo o vraždu ve stádiu pokusu, ve dvou to oběť nepřežila. Poslední takový skutek se odehrál 20. března odpoledne v Jihlavě, a to na ulici před očima veřejnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám