Hlavní obsah

Hadí muž se protáhl ke kabelce plné luxusních šperků v hotelu v centru Prahy

Praha

Šperky v hodnotě více než tři sta tisíc korun a kreditní karty ukradl neznámý muž anglicky hovořící turistce ve vestibulu hotelu v centru Prahy. Lehl si na podlahu a za jejími zády jí odcizil kabelku. Informoval o tom mluvčí policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Hadí muž se protáhl ke kabelceVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se odehrál v jednom z luxusních hotelů v centru Prahy 28. října. Neznámý, slušně oblečený pachatel vešel do hotelu a posadil se ve vestibulu. Nejdříve se okolo sebe nenápadně rozhlížel a poté si všiml příručních zavazadel třiasedmdesátileté turistky.

Po nějaké chvíli se zvedl a přesunul se za policovou stěnu, za záda anglicky hovořící turistky, kam si odložil svá vlastní zavazadla. Poté si doslova lehl na podlahu a začal se natahovat po ženině kabelce.

Nejprve si kabelku přitáhl jen o malinko  blíže. Po zkontrolování, zda je „čistý vzduch“, se pro kabelku natáhl znovu a přisunul ji k sobě.

„Při tom si počíná jako hadí muž, neboť se posléze velice ohebně protáhne mezi policemi, aniž by o ně sebeméně zavadil,“ popisoval incident Hulan.

Poté se muž zvedl a i s věcmi rychle odkráčel z hotelu.

Policie incident prošetřuje a prosí veřejnost o pomoc při pátrání. Pokud by kdokoli muže zachyceného na záběrech z bezpečnostních kamer poznal, může prostřednictvím linky tísňového volání 158 veškeré informace o muži předat policii.

Foto: Policie ČR

Zloděje zachytila kamera

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám