Hlavní obsah

Gross: Kryštof se stal policejní akcí roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministerstvo vnitra ve čtvrtek překvapivě vyhlásilo akci Kryštof za nejlepší policejní událost loňského roku. Rozhodnutí obhajuje tím, že tato "akce podpořila diskusi nad situací v dopravě a po dobu svého trvání ovlivnila chování řidičů". Opozice nad tím kroutí hlavou.

Foto: Martina Žáčková

Park Razulák zdobí dřevěné sochy zobrazující karlovická strašidýlka.

Článek

Šéf branně-bezpečnostního výboru sněmovny Jan Vidím (ODS) a místopředseda dolní komory Vojtěch Filip (KSČM) jsou přesvědčeni o tom, že akce Kryštof žádný preventivní účinek neměla. "Není to nic, na co by policie měla být pyšná," řekl Vidím. Podle Filipa přinesla akce spíše problémy.

"Podobné akce budou pokračovat, bude jich poměrně hodně a jedna z nejbližších nás čeká v několika málo týdnech," prozradil dnes novinářům ministr vnitra Stanislav Gross.

Tisíce policistů na silnicích

Akce Kryštof proběhla loni na podzim v do té doby nevídaných rozměrech. Tisícovky policistů tehdy zkontrolovaly přes 360 tisíc aut. Z výsledků vyplynulo, že každý třetí řidič se dopustil přestupku.

Zatímco policejní prezident Jiří Kolář a Gross konstatovali po jejím skončení, že akce byla úspěšná, nešlo nevšimnout si nesrovnalosti, že do statistik nebyl započítaný tragický víkend, který následoval.

Přitom Kolářovi podřízení zprvu tvrdili, že právě ony dva kritické dny, kdy na silnicích zemřelo 26 lidí, jsou ještě součástí Kryštofa.

Anketa

Považujete i vy akci Kryštof za nejlepší policejní počin loňského roku?
ano
28,4 %
ne
71,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 454 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Kryštof odhaluje obrovskou nekázeň řidičů

Už třetí den probíhá na českých silnicích historicky nejrozsáhlejší dopravně-bezpečnostní akce s názvem Kryštof. Až do neohlášeného závěru akce se všichni...

Policejní akce Kryštof po týdnu skončila

Nakonec sedm dní trvala zřejmě nejrozsáhlejší dopravní akce s názvem Kryštof, která odstartovala na českých silnicích minulé pondělí. Řidiči se při ní téměř...

Výběr článků

Načítám