Hlavní obsah

Gang vozil naoko štukovou omítku, z drcených léků uvařil kila pervitinu

Právo, den
Ostrava

Až 18 let ve vězení hrozí šesti lidem, které moravskoslezská policie obvinila z výroby a prodeje drog. Podle kriminalistů se jednalo o organizovanou skupinu, která vozila léky z ciziny a vyráběla z nich pervitin. Léky měly být rozdrcené a při přepravě deklarované jako omítka.

BEZ KOMENTÁŘE: Gang vozil z Rumunska léky na výrobu drogVideo: Policie MSK

 
Článek

„Léky rozdrtili a v plastových kbelících je z Rumunska převáželi jako štukovou omítku. U nás z nich pak vyráběli pervitin, a to v Ostravě a v pronajatém domě na Frýdecko-Místecku,” sdělil v pondělí náměstek krajského policejního ředitele Radim Wita.

„Dělali to hodně sofistikovaně, proto bylo tak těžké je odhalit. Na případu jsme pracovali od loňského podzimu,“ doplnil Wita.

Chemik podle obžaloby vařil pervitin, doma měl bojový plyn i výbušninu

Krimi

Dodal, že skupina vyrobila nejméně 11 kilogramů pervitinu, přičemž jeden jeho gram se prodává zhruba za tisícovku.

Šlo o pětici mužů a jednu ženu, kteří již mají za sebou trestní minulost. „Kromě jednoho z nich. Šlo ale převážně o nějaké násilné či hospodářské trestné činy. Nikdo z nich ještě nebyl trestaný v souvislosti s drogami,“ upozornil Wita.

Ceny rostou, kvalita klesá. Koronavir zasáhl i drogy

Koronavirus

Podle kriminalistů měl hlavní slovo ve skupině devětatřicetiletý muž, který ostatní úkoloval. Měl i fiktivní firmu, pomocí které si chemikálie obstarával.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám