Hlavní obsah

Gambler zaútočil na manželku, ve vězení má strávit 15 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec LKrálové

K patnáctiletému trestu vězení odsoudil ve středu Krajský soud v Hradci Králové Jiřího Š. (55) z Jičínska. Uznal ho vinným z pokusu vraždy a nebezpečného vyhrožování, kterého se dopustil na své manželce a dětech.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Obžalovaný Jiří Š. u soudu

Článek

Důvodem neshod bylo zejména mužovo gamblerství, které rodinu uvrhlo do finančních problémů. Vše vygradovalo, když se s ním manželka chtěla rozvést. Během letošního jara jí i dětem vyhrožoval, že je zabije. Nakonec 29. května své výhružky proměnil v realitu.

Osudný den se žena chystala s dětmi skládat ve stodole slámu. „Chtěl papíry na hypotéku, už měl domluvený prodej domu,“ vysvětlila žena během své výpovědi u krajského soudu. Vlastní útok si příliš nepamatuje. „Furt jsem si držela krk. Byl to pud sebezáchovy,“ uvedla.

Jak sdělila v obžalobě státní zástupkyně Lenka Faltusová, způsobil manželce mimo jiné šest řezných ran v oblasti hrudi, krku i hlavy. Útok přežila jen díky tomu, že jí na pomoc přispěchal syn, který zavolal záchranku.

Ohrožoval i syna

Syn se otce snažil zastavit, už když mířil ke stodole. „Když se jej pokusil fyzicky zastavit, obžalovaný se vůči němu ohnal s nožem v ruce ve snaze zasáhnout jej do oblasti hrudníku. Jen díky tomu, že poškozený uskočil vzad, jej nožem nezasáhl,“ uvedla žalobkyně. Syn potom odběhl pro nějaký předmět, který by mohl použít jako zbraň. Než se ale vrátil, otec na matku stihl zaútočit.

Žena se se zdravotními problémy potýká i v současné době.

Jiří Š. by si měl svůj trest odpykat ve věznici s ostrahou. Dvěma poškozeným by měl také vyplatit náhradu nemajetkové újmy a bolestné ve výši statisíců korun. „Rozsudek zatím není pravomocný, neboť obžalovaný i státní zástupkyně si ponechali lhůtu k možnému podání odvolání,“ uvedla Iva Matušková z tiskového oddělení krajského soudu.

Ze žárlivosti ubodal manželku. Dostal 16 let vězení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám