Hlavní obsah

Fotbaloví chuligáni na dálnici najížděli na policisty, ti po nich začali střílet

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín
Aktualizováno

Pondělní ligové fotbalové utkání mezi ostravským Baníkem a Zbrojovkou Brno, které ostravský tým vyhrál těsně 2:1, mělo dohru na dálnici spojující obě města. V blízkosti čerpací stanice u Bravantic na Novojičínsku se policisté cestující v neoznačeném dodávkovém voze Fiat Ducato dostali okolo 21. hodiny do konfliktu s fanoušky ostravského klubu, který vyvrcholil střelbou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Osádka policejního vozu zastavila na parkovišti u čerpací stanice. Po krátké zastávce vůz s policisty pokračoval ve směru na Brno. Po vyjetí od čerpací stanice ale začal policisty blokovat jiný vůz,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková a dodala, že policista si následně všiml skupiny osob, které se k místu začaly sbíhat a vulgárně vyzývaly k útoku na policisty.

Policistům se podařilo z místa odjet a pokračovali po dálnici směrem na Brno, po chvíli je ale dostihlo několik vozů, jejichž řidiči na policejní dodávku najížděli a vybržďovali je. „Snažili se policisty zastavit, a to i přesto, že v té době byl řidič viditelně označen identifikační páskou prokazující příslušnost k Policii ČR,“ uvedla Holčáková.

Pět fanoušků bylo zadrženo

Výtržníci útočili na policisty po několik kilometrů. Zalekli se až varovného výstřelu. „Situace gradovala a policisté byli nuceni varovného výstřelu použít,“ upřesnila mluvčí.

Pět fanoušků cestujících v jednom z vozů už bylo zadrženo. „Podle dostupných informací se jedná o příznivce ostravského fotbalového klubu. Orientační zkoušky k detekci drog byly u části osádky pozitivní na amfetamin,“ doplnila Holčáková.

Policisté událost prošetřují jako přečin výtržnictví a dále zločin násilí proti úřední osobě. „Žádáme svědky, kteří mohou poskytnout jakékoli informace, případně vlastní obrazový záznam nestandardní jízdy několika vozů po dálnici, aby nás kontaktovali na lince 158,“ řekla Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám