Hlavní obsah

Fotbalistovi hrozí za brutální faul v krajském přeboru trestní stíhání

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Agresivní styl hry může přivést před soud osmadvacetiletého fotbalistu SK Loštice, který v neděli při utkání krajského přeboru Olomouckého kraje fauloval v Ústí na Přerovsku svého o tři roky staršího protihráče tak, že mu způsobil těžké zranění. Případem se zabývá policie.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Při utkání krajského přeboru mezi Sokolem Ústí a SK Loštice došlo v 53. minutě k fyzickému kontaktu mezi dvěma soupeři. Podezřelý 28letý hráč Loštic se pokoušel odkopnout balón a přitom kopnul o tři roky staršího protihráče do nohy tak, že mu způsobil otevřenou zlomeninu bérce,“ řekla Právu v úterý přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Zraněný fotbalista byl podle ní převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. „Sportovec, který mu zranění způsobil, obdržel červenou kartu od rozhodčího za faul zezadu s použitím nepřiměřené síly,“ uvedla mluvčí s tím, že míč byl v době kontaktu mezi hráči ve vzdálenosti asi 150 cm od místa střetu.

„V současnosti policisté prověřují, zda nedošlo ke spáchání trestného činu,“ dodala Zajícová. Ústí porazilo Loštice 3:0.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám