Hlavní obsah

Fantoma ostravských kanceláří našli policisté už za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Vše, co mělo nějakou hodnotu a mohl zpeněžit, bral 47letý recidivista při svých loupeživých výletech po celé Ostravě. Vykrádal hlavně kanceláře, z nichž odnášel zejména mobilní telefony, tablety, peněženky, peníze či platební karty. Během měsíce způsobil krádežemi škodu za desítky tisíc.

Kancelářský fantomVideo: Policie ČR

 
Článek

„Od poloviny října do poloviny listopadu loňského roku přijali policisté několik oznámení, která si byla něčím podobná. Tehdy ještě neznámý pachatel téměř vždy využil nepozornosti lidí a bez použití násilí se dostal do různých objektů. Jednalo se například o sportoviště, různé firmy, divadlo,“ vyjmenovala policejní mluvčí Eva Michalíková s tím, že jen jednou použil násilí, a to když se vloupal do budovy střední školy.

„Vypáčil kování dveří, vnikl do vnitřních prostor a z volně přístupné šatní skříňky odcizil mimo jiné klíče od osobního auta. Tím však jeho činnost na místě neskončila. Pokračoval k autu na parkovišti, které si otevřel, prohledal a odnesl si brýle, doklady od vozidla a poškodil přihrádku palubní desky. Nakonec klíčky od auta nechal na předním sedadle a odešel,“ popsala mluvčí.

V jiných případech se recidivista, který už má v rejstříku trestů 24 záznamů, dostával do objektů při běžném provozu. „Procházel kanceláře, šatny a přístupné společné prostory a nikdy neodcházel s prázdnou,“ ujistila Michalíková s tím, že revírem zloděje byla Ostrava a její části, například Poruba, Zábřeh, Přívoz.

Při pátrání po zloději museli policisté vyhodnotit řadu zajištěných materiálů a kamerových záznamů. Než ale zjistili, kdo je tajemným fantomem, skončil muž ve vězení, kam jej na konci listopadu poslal soud za předchozí trestnou činnost. Nyní se zloděj dostane k soudu opět, kriminalisté jej totiž obvinili z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Lupička v Brně utekla s neplatnými bankovkami před psem na střechu. Sundávali ji hasiči

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám