Hlavní obsah

Fanoušci Klokanů šli na zápas se sekerami

ČTK, Petr Pokorný
ČESKÉ BUDĚJOVICE

Dvacet dřevěných tyčí a dvě sekery zabavili policisté fanouškům fotbalového klubu Bohemians Praha před nedělním utkáním s českobudějovickým Dynamem. Na 160 policistů a strážníků muselo řešit drobné bojůvky před i po utkání, během zápasu však byl klid. Podle policie nebyl nikdo zraněn.

Článek

Policisté na takzvané rowdies čekali už na nádraží. Sotva pražští fanoušci vylezli z vlaku, proběhla jejich kontrola. Rázem se na nástupišti válelo množství dřevěných tyčí, vesměs nohou od židlí. Našly se však mezi nimi i dvě nebezpečné sekery. Z nádraží na stadión pak asi sedmdesátku mladíků doprovázeli policisté v kuklách a helmách.

Půtky v ulicích města

"V průběhu samotného utkání k narušení klidu a veřejného pořádku nedošlo," konstatoval Zdeněk Pfléger z českobudějovického policejního oddělení.

Před zápasem stejně jako po něm ale došlo k několika půtkám v ulicích města. "Z tohoto důvodu jsme předvedli ke zjištění totožnosti celkem 12 fanoušků Bohemians. Incidenty jsme řešili jako přestupky," dodal Pfléger s tím, že fanoušci ani policisté neutrpěli zranění.

Po duelu, který skončil tříbrankovou remízou, muži zákona opět mladíky z Prahy vyprovodili až na nádraží.

Brutalita roste

Policisté upozorňují, že agresivita a brutalita na stadiónech rok od roku roste. "Určitě není normální, když jde někdo na fotbal se sekerou. Myslím si, že by se na tím měli zamyslet činovníci svazů i jednotlivých klubů. Takovýmto lidem přece nemohou děkovat za projevenou podporu," míní Pfléger.

"Zápas mnohdy nesledují a v jeho průběhu se domlouvají mobilními telefony, kde se porvou," doplnil.

O zpřísnění bezpečnostních opatření při včerejším zápasu pak rozhodly nejen výhružky pražských fanoušků rozesílané po internetu, ale i zkušenost, kdy při podzimním duelu v Praze byli českobudějovičtí fanoušci zbiti už na nádraží.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám