Hlavní obsah

Falešný revizor se převlékl za pilota, na letišti nabízel zboží i eura

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Falešný revizor z Prahy opět vyrazil do ulic, přesněji na ruzyňské letiště, kde se tentokrát vydával za pilota. Podle informací Novinek tam měl v několika případech nabízet zboží a eura. Na letiště navíc přišel vrátit 100 korun v minulosti podvedené trafikantce.

Foto: Policie ČR

Mladík se vydával za falešného revizora a pilota.

Článek

Podle zdroje redakce měl v sobotu jednadvacetiletý muž nabízet zboží a eura v bezcelní zóně. Nikdo mu ale nenaletěl. Policie k tomuto případu zatím informace nemá.

Její mluvčí Jan Daněk Novinkám sdělil, že ví pouze o tom, že mladík přijel vrátit 100 korun podvedené ženě. „Víme o tom, že tam měl být. Vydával se za pilota a svého bratra a šel vrátit peníze za nabití opencard,“ konstatoval Daněk.

Mluvčí zároveň zveřejnil zprávu, že po zmedializování případu se přihlásilo dalších 71 poškozených, kteří si nechali falešným revizorem nabít roční kupón na opencard za 500 korun.

Dostal i šampaňské

Policie původně před týdnem informovala, že mladík podvedl od loňského září 40 lidí. Cestující oslovoval v bundě dopravního podniku na ulicích, v obchodech nebo i nočním klubu. Na ulici oslovil také prodejce zmrzliny a zmiňované dobití karty mu nabídl za částku 50 korun a zmrzlinu, jindy „nabíjel“ jen za šampaňské. [celá zpráva]

Podle Daňka ani 111 přihlášených poškozených nemusí být konečné číslo. „Je možné, že se nám přihlásí další lidé,“ podotkl na závěr.

Mladíkovi hrozí za podvod až tři roky vězení, stíhaný je na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám