Hlavní obsah

Falešný popelář vybírá v Českém Těšíně peníze na rozlučkovou párty

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Falešný popelář, který obchází dům po domu a snaží se od lidí vylákat příspěvek na údajnou rozlučkovou akci při odchodu do penze, se objevil v Českém Těšíně na Karvinsku. Na podvodníka upozornila tamní radnice, která zejména starší občany nabádá k ostražitosti.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak informovala mluvčí radnice Dorota Havlíková, jde o muže snědší pleti a zavalitější postavy ve věku asi 65 let. „Městská policie apeluje na občany, aby v případě jakéhokoliv podezření volali na bezplatnou linku městské policie 156 nebo Policie ČR 158,“ uvedla mluvčí.

V regionu se opakovaně objevují falešní vnuci, prodejci nepravého zlata, ale také podvodní sociální pracovníci či zaměstnanci různých energetických společností.

„Několikrát se vyskytli podvodní vodaři, kteří se snažili lidem namluvit, že s ohledem na stížnosti sousedů potřebuji okamžitě vyvézt žumpu nebo propláchnout kanalizaci, a snažili se takto vylákat peníze,“ připomněla Havlíková.

Ani falešný popelář se v Českém Těšíně neobjevil poprvé, zhruba před dvěma lety se někdo snažil vybírat poplatek v hotovosti, ovšem příspěvek na odchod do důchodu je novinkou.

„Každopádně radíme občanům, aby nikomu nic neplatili v hotovosti, vyjma pokladny na městském úřadě či přímo v sídle příslušné organizace, nikoho nepouštěli do bytu, nepředávali mu osobní doklady ani údaje či nepředávali smlouvy,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám