Hlavní obsah

Falešní pražští taxikáři dojezdili. Jeden neměl ani taxametr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dva falešné taxikáře odhalili tento týden pražští strážníci. Jeden z řidičů nejenže neměl platné doklady, ale v autě mu chyběl i taxametr. Případy obou řidičů bude řešit správní orgán magistrátu.

BEZ KOMENTÁŘE: Strážníci načapali dva falešné taxikáře Video: MP Praha

 
Článek

Strážníci ze specializované skupiny Taxi vyrazili na kontrolu v úterý večer. V ulici Platnéřské si všimli stojícího taxi žluté barvy, které se rozhodli zkontrolovat.

„Při kontrole řidič hlídce nepředložil platný výpis z evidence vozidel taxislužby, to znamená, že neměl potřebné oprávnění k provozování taxislužby na území metropole,“ prohlásila mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Neuběhla ani hodina a hlídka zaznamenala v ulici Na Poříčí jedoucí taxík, ve kterém nebyl vidět taxametr. Auto proto zastavili a přistoupili ke kontrole dokumentů potřebných k provozu taxi.

Pokuty za 800 tisíc

„Tak to je průser, chlapi, říkám na rovinu. Všechno je propadlé,“ zareagoval řidič, který věděl, že nemá potřebné povolení. Když se strážník zeptal, zda si může natočit taxametr, pouze odvětil, že „není“.

Oběma řidičům městští policisté zabavili střešní svítilnu i nápisy z auta a přestupky ohlásili magistrátu.

„Strážníci odhalili od začátku roku více než dva tisíce přestupků a uložili za ně pokuty za bezmála osm set tisíc korun. Dále oznámili bezmála 400 případů správním orgánům. Deset řidičů taxi bylo pro podezření ze spáchání trestného činu předáno Policii ČR,“ uzavřela statistikou Seifertová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám