Hlavní obsah

Extempore u soudu s Peterkovou řeší policie jako výtržnictví. Obviněn zatím nikdo nebyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie vyšetřuje úterní incident u Městského soudu v Praze jako trestný čin výtržnictví. A nevyloučila také další rozšíření. Policie po roztržce zajistila dva lidi, jeden musel do nemocnice, protože se zranil.

Dav před soudem s Janou PeterkovouVideo: Novinky

 
Článek

„Případem se zabývají kriminalisté pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Do budoucna nevylučují ani možnost případného rozšíření prověřování o další trestný čin,“ oznámil mluvčí policie Jan Rybanský.

Po výtržnostech byli zajištěni dva muži, kteří skončili na policejní služebně. Oba následně policisté předali k řešení správnímu orgánu městské části Praha 2 pro podezření z přestupku neuposlechnutí výzvy.

Mluvčí však zdůraznil, že kriminalisté se incidentem dále zabývají a vyhodnocují veškeré materiály. Obviněn dosud nikdo nebyl.

Zfanatizovaní příznivci Jany Peterkové v nemocniciVideo: Aktu.cz

Skupina několika desítek lidí dělala nepořádek u městského soudu v úterý, kdy soud projednával případ odsouzené dezinformátorky Jany Peterkové.

Dav zfanatizovaných příznivců Peterkové při jednání soudu vysadil dveře, násilím vnikl do jednací síně a strkal do členů justiční stráže. Nechyběly výkřiky jako „Gestapo, gestapo“, případně „Zákon jsme my“.

Parta se pak od soudu odebrala do nedaleké nemocnice na Karlově náměstí, kam záchranka přepravila k ošetření jejich souputníka zraněného právě při ničení dveří u soudu. Lidé byli v budově zdravotnického zařízení hluční a venku slovně napadali dohlížející policisty.

Česká advokátní komora ve středu uvedla, že prověří okolnosti účasti advokáta Norberta Naxery na incidentu. Na záběrech Novinek je Naxera mimo jiné vidět, jak na chodbě soudu mává rukama mezi lidmi, od nichž zní na adresu justiční stráže „Gestapo, gestapo!“.

Advokáta v davu skandujícím u soudu „Gestapo!“ prověří komora

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám