Hlavní obsah

Expřítelkyni odvezl do lesa, polil ji i sebe hořlavinou a chtěl oba zapálit

– Sokolov • Aktualizováno
Právo, Novinky, ok, zaš

Rozchod s přítelkyní neunesl 50letý muž ze Sokolovska. V pondělí nejprve ohrožoval policistu pistolí, následně napadl expřítelkyni, kterou donutil nastoupit do auta. Odjel s ní do lesa, kde se pokusil oba zapálit. Policisté je našli včas a násilník teď čelí trestnímu stíhání.

Auto našli policisté v leseVideo: Policie ČR

 
Článek

Pachatel v pondělí ráno odváděl svou 36letou bývalou přítelkyni z jejího bydliště, která se bránila a volala o pomoc. Na to reagoval policista v civilu, kterému se podařilo muže odzbrojit, ale ne zadržet.

„Muž z místa činu odjel i s nedobrovolně zadržovanou ženou, kterou předtím fyzicky napadl před domem několika ranami rukou a pak ji zatlačil do svého auta značky Śkoda a odjel s ní do lesa mezi obcemi Krajková a Hřebeny,“ informoval mluvčí policie Pavel Valenta.

Oba byli v bezvědomí

V lese ženu znehybnil a polil ji a sebe hořlavinou, která oběma způsobila popáleniny. Než dvojici ve špatně přístupném terénu nalezli policisté, upadli oba do bezvědomí.

„Hlídky po nálezu auta oba vyprostili z vozidla a poskytli jim první pomoc a přemístili je na místo přístupné sanitkám. Celá pátrací akce netrvala déle než tři hodiny a to ženě zachránilo život,“ dodal Valenta.

Žena zůstala v péči lékařů karlovarské nemocnice s popáleninami druhého stupně na asi 15 procentech těla. „Muž byl transportován sanitou do popáleninového centra fakultní nemocnice Vinohrady s popáleninami na asi 40 procentech těla,“ řekl ČTK mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vladislav Podracký.

Detektivové už násilníka stíhají pro trestné činy pokusu o vraždu a vydírání. Soudce bude rozhodovat o vzetí muže do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám