Hlavní obsah

Expolicista půjde za postřelení kamaráda na šest let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý policista Pavel Štembera půjde na šest let do vězení za to, že ze žárlivosti postřelil svého kamaráda. V odvolacím jednání o tom ve středu pravomocně rozhodl pražský vrchní soud, který trest proti říjnovému verdiktu krajského soudu o dva a půl roku zvýšil.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 9.8.2017 Fajna Dílna se otevřela v Ostravě.

Článek

Štembera byl původně odsouzen za ublížení na zdraví, odvolací senát však jeho čin přehodnotil na pokus vraždy. Učinil tak, i když poškozený uznal, že ho útočník nechtěl zastřelit. Třicetiletý bývalý policista letos v únoru postřelil v opilosti do krku svého o čtyři roky mladšího kamaráda Víta Vavrocha. Zaútočil na něj proto, že ho podezříval z mileneckého vztahu se svou manželkou. 

Štembera si všiml, že jeho manželka tráví hodně času s Vavrochem a přečetl si i několik SMS zpráv na jejím telefonu, v nichž ji Vavroch oslovoval "zlato".

8. února se posílil alkoholem a vypravil se za Vavrochem. Vzal si s sebou revolver, ulomenou nohu od židle a boxer. Do Vavrocha strkal nejprve nohou od židle a vyhrožoval mu. Poté vystřelil do vzduchu a krátce na to přiložil zbraň k jeho hrudníku. V té chvíli vyšla rána. Štembera u soudu tvrdil, že revolver vystřelil nešťastnou náhodou.

"Nechtěl jsem Vítka postřelit ani zastřelit. Chtěl jsem jen, aby nechal mou ženu na pokoji," uvedl odsouzený. Že ho chtěl jen zastrašit, potvrdil i sám Vavroch, ale soud to neovlivnilo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám