Hlavní obsah

Epileptička upadla do bezvědomí, zloděj ji mezitím obral o platební kartu

Novinky, lsi
Praha

Těžce nemocnou ženu vracející se domů okradl zatím neznámý pachatel v ten nejhorší okamžik - když upadla do bezvědomí na chodbě těsně před svým bytem v Praze. Bezmocnou ženu obral o batoh s platební kartou, ze které odčerpal několik tisíc korun. O události, která se stala již koncem dubna, informovala policie v úterý.

BEZ KOMENTÁŘE: Platba s odcizenou kartouVideo: Policie ČR

 
Článek

Vážně nemocná žena, která trpí epilepsií, omdlévala už cestou v tramvaji na zastávku Slánská v Pražských Řepích.

„Nicméně i tak se snažila dojet domů. To se jí málem podařilo, avšak kousek od svého bytu, na chodbě panelového domu ztratila vědomí zcela. Proto následně skončila na několik dní hospitalizována v nemocnici,“ uvedl v úterý pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Ženiny velmi těžké situace zneužil neznámý pachatel, který jí ukradl batoh s osobními doklady a platební kartou.

Policisté zjistili, že odcizená platební karta byla několikrát použita na různých místech v Praze. Pachatel si pokaždé hlídal, aby kupoval zboží pouze do takové hodnoty, která umožňuje použít kartu bez nutnosti zadat PIN kód.

Nákupy za deset tisíc

„Kriminalisté do této doby zadokumentovali celkem sedmadvacet takových nákupů, při kterých neznámý pachatel utratil z účtu poškozené částku dosahující téměř deseti tisíc korun,“ doplnil Hulan s tím, že při jednom z nákupů zachytila kamera ženu, po jejíž totožnosti detektivové pátrají.

Policisté tvrdí, že se nemusí jednat o pachatelku samotné krádeže, mohla by však vyšetřovatelům uvést důležité informace k případu, který se odehrál už 24. dubna.

Policisté žádají každého, kdo ženu na záznamu pozná, aby je informoval na lince 158.

Kriminalisté událost prošetřují pro trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli za ně hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám