Hlavní obsah

Elektromobil v noci hořel v podzemní garáži v centru Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V noci na pátek zasahovalo několik jednotek hasičů u požáru elektromobilu v podzemní garáži kancelářského komplexu v centru Prahy. K zásahu použili hasiči také speciální hasicí a řezací zařízení Cobra.

Hasiči zasahovali u požáru elektromobilu v podzemní garážiVideo: Novinky

 
Článek

V administrativní budově v Bělehradské ulici se v noci rozhoukala požární signalizace. Přivolaní hasiči zjistili, že v podzemní garáži začal hořet elektromobil.

„Jednalo se o požár elektromobilu v podzemní garáži. Zásah probíhal v dýchací technice a využito bylo i hasicí zařízení Cobra,“ uvedl na místě mluvčí hasičů Martin Kavka.

Policisté obousměrně uzavřeli Bělehradskou ulici, do které během krátké chvíle najelo množství hasičské techniky. Přímo před budovou si hasiči měnili dýchací techniku.

Foto: Novinky

Hasiči zasahovali u požáru elektromobilu v podzemní garáži

Podle informací z místa komplikoval hasičům práci fakt, že se do garáže a z garáže dalo autem dostat pouze pomocí výtahového systému. Okolo půl druhé ráno hlásili hasiči z místa, že se jim požár podařilo uhasit.

Co přesně bylo příčinou vzniku požáru, bude zjišťovat vyšetřovatel hasičů.

Řezací zařízení Cobra

Cold Cut System COBRA je patentovaný systém, speciálně vyvinutý jako hasicí a záchranářské zařízení. Systém může být poháněn hydraulicky samostatným motorem nebo řemenovým pohonem. Jde o nástroj pro prorážení a řezání ve všech typech materiálů. Technika řezání pomocí vodního paprsku rozprašuje vodu a vytváří velmi jemnou vodní mlhu, která má schopnost zchlazovat prostor požáru a hasit oheň. Systém je dálkově ovládaný z vysílače na proudnici nebo vhodné pracovní základny. Řeže otvory jakékoli velikosti za účelem ventilace nebo odstra­nění žáru a kouře. Současně se při řezání vodní mlha mění na páru. Tento proces spotřebovává velké množství energie, kterou odebírá ze žáru ohně. Prostor kolem ohně se ochlazuje, zároveň je spotřebováván kyslík a dochází k tlumení ohně.

Od elektrokola vzplál v Českém Těšíně celý cykloservis, milionová škoda

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám