Hlavní obsah

Elektrická tříkolka ujížděla v dešti před hlídkou. Útroby skrývaly léky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Podivný úkaz spatřila v pátek hlídka celníků na Liberecku. Za deště na zablácené cestě sledovali elektrickou tříkolku, na které se krčili dva lidé. Stroj sotva jel a posádka se snažila, aby byla rychle z dohledu strážců zákona. Následná kontrola odhalila čtyři kila tablet na výrobu pervitinu.

Foto: Policie ČR

Trojkolka, na které se snažila dvojice ujet.

Článek

Hlídku podivné vozítko zarazilo v blízkosti obcí Václavice a Oldřichov nedaleko hranic. Dva mokří lidé sedící na trojkolce jeli po zablácené cestě paralelně se silnicí I/35. Stroj jen tak tak překonával kaluže, terénní nerovnosti a vyjeté koleje. Posádka ho však podle policie usilovně popoháněla k vyšší rychlosti.

Žena na Liberecku vyskočila za jízdy ze sanitky

Krimi

„Řidič samohybu spatřiv vozidlo Celní správy stojící nedaleko, ještě přidal ve svém snažení vymáčknout z elektrické tříkolky její konstrukční maximum. Možná že i něco nad limit daný výrobcem,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Celníkům to nedalo a vydali se na kontrolu posádky i tříkolky. Řidič stroje se dokonce snažil přidat rychlost, a to když uviděl modré majáky, avšak trojkolka byla jiného názoru. Došla jí totiž energie v baterii.

Česko objíždí gang falešných asfaltérů. Nechávají si zaplatit špatnou práci

Krimi

Domněnky celníků se naplnily chvíli po zastavení. „V batohu pod sedadlem tříkolky čekalo na celníky překvapení. Více než 4 kilogramy pastilek léků, ze kterých by bylo možné vyrobit bezmála tři čtvrtě kilogramu metamfetaminu,“ konstatoval Robovský.

Řidič následně skončil v policejní cele a bylo mu sděleno podezření ze spáchání trestného činu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu, za který mu hrozí až 10 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám