Hlavní obsah

Elegantní sanitář podle obžaloby svou přítelkyni krutě týral

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tyran, či prvotřídní milenec, kterému nemohou zhrzené partnerky odpustit, že se zakoukal do jiných? Či muž s narušenou psychikou, který si nade vše cení sám sebe, a ještě je přesvědčený o tom, že je nadsamec? Na tyto a mnoho dalších otázek začal hledat odpovědi krajský soud v Brně v  případu, v němž je ze zločinů týrání osoby ve společném obydlí a ze zločinu znásilnění obžalován čtyřiadvacetiletý William Sebastian Böd z Brna.

Foto: Miroslav Homola, Právo

William Sebastian Böd (vpravo) u soudu

Článek

Elegán, o jehož dalším pobytu ve vazbě již soud rozhodl, přišel k jednání dokonale upraven. Červené ponožky v hnědých polobotkách dokonale ladily s červeným šátkem v rozhalence sněhobílé košile pod módním sakem. Černé vlasy pečlivě upravené. A zatímco každý stylista by měl z elegantního muže bezpochyby radost, jinak to viděla obžaloba a také korunní svědkyně, jedna z mnoha dívek, se kterými Willi, jak mu ve výpovědích říkaly, chodil.

Mladík se základním vzděláním žil v Bílovicích nad Svitavou, později se s rodiči přestěhoval do Španělska. Podle obžaloby, kterou přednesla státní zástupkyně Yveta Eichlerová, měl psychicky a fyzicky týrat především v roce 2015 v ČR a později i ve Španělsku svou tehdejší o rok mladší přítelkyni.

Mladou ženu měl bít do různých částí těla v soukromí i na veřejnosti, ponižovat ji mimo jiné i tím, že jí ostříhal vlasy, sebral jí mobil, zavíral ji doma, vyhrožoval, vydíral. Ponižoval ji třeba i tím, že pokud s ní měl pohlavní styk, tak pouze anální, protože, jak říkal, je „tak hnusná”, že to s ní jinak dělat nemůže.

Jedna z poškozených skončila na psychiatrické klinice

Mladík, který v Česku pracoval jako sanitář, zásadně nepije alkohol a nepožívá drogy a ve Španělsku prý studuje večerní střední školu, odmítl u soudu vypovídat.

Z výpovědi pro vyšetřovatele, která byla u soudu přečtena, však vyplývá, že obvinění považuje za výmysly a mstu dívky, pro kterou byl prvním mužem, která kvůli němu dokonce utekla od rozvádějících se rodičů a kterou prý nejvíc rozčilovalo, že měl nejen jiné známosti, ale i to, že měl jméno bývalé lásky, jež se shodou okolností jmenuje stejně jako poškozená, vytetováno na těle.

„Řeči o bití, to jsou samý blbosti, je to lež. A pokud jde o znásilnění análním sexem, tak to je taky nesmysl. Vždyť, když se nad tím člověk zamyslí, tak to ani nejde,“ uvedl do protokolu Böd.

Foto: Miroslav Homola, Právo

William Sebastian Böd zjevně dokázal okouzlit řadu žen. Zda se k nim i kouzelně choval, nebo zda je skutečně týral, rozhodne až soud.

Ovšem i další svědkyně, které elegantního mladíka poznaly blíže, se vyjadřovaly podobně jako poškozená. Ta opakovaně přiznávala, že do muže, jenž se v okolí vydával za medika či studenta umění, byla bezhlavě zamilovaná a i přes všechna ponížení mu byla schopna leccos odpustit.

„Bil mě do břicha i na veřejnosti. Už jsem dokonce dokázala někdy včas stáhnout břicho, aby to tak nebolelo,” vypověděla mimo jiné další mladá žena, jejíž zkušenosti se u soudu četly. Ta však naštěstí neskončila na psychiatrické klinice s posttraumatickou stresovou poruchou, se kterou se dodnes léčí hlavní poškozená. Nicméně i tato svědkyně vyhledala kvůli vztahu s „Willim“ psycholožku a nějaký čas jí trvalo, než ztratila strach z lidí a než mohla zase klidně spát. Jednání, ve kterém obžalovanému hrozí až 12 let vězení, bude pokračovat dalšími svědeckými výpověďmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám