Hlavní obsah

Dvojice vzala z vlaku zapomenutý půlmilión. Stevard pomohl zloděje dopadnout

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Více než půl miliónu korun v eurech zapomněl v rychlíku v Pardubicích sedmadvacetiletý muž. Zavazadlo s penězi si přivlastnila dvojice, která s ním cestovala v kupé. Vše ale nakonec dopadlo dobře díky všímavosti stevarda a dobré práci policie.

Foto: Policie ČR

Peníze, které dvojice ukradla.

Článek

Událost se stala 25. července ve vlaku na trase mezi Pardubicemi a Ostravou. Majitel zavazadla s velkou finanční částkou se rozhodl po neplánovaném telefonátu vystoupit, ale do vlaku už se nevrátil. Tašku zapomněl v kupé. „Když si uvědomil, že zavazadlo ve vlaku zapomněl, vrátil se, ale vlak už byl pryč,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Mezitím si zapomenutého zavazadla všiml 24letý muž a stejně stará žena, kteří ho podle policie ukradli. Muže, který vystoupil v Pardubicích, si ale všiml stevard, kterému neunikla skutečnost, že zde původně neměl nikdo vystupovat. „Když přišel uklidit jeho místo, všiml si sice zavazadla, ale byl zpraven o tom, že zavazadlo je majetkem cestujících ve vlaku,“ dodala mluvčí.

Hledal na síti

Všímavému stevardovi později neunikla ani skutečnost, že muž a žena, ačkoliv původně žádali o zajištění taxi z Ostravy, svůj úmysl změnili a vystoupili už v Zábřehu na Moravě.

„Na místě, kde původně cestovaly zmíněné tři osoby, našel stevard sice zavazadlo, ale už bez značného finančního obnosu. A tak svědek začal pátrat na sociálních sítích a měl tak zjistit i klíčovou informaci k identitě jednoho z podezřelých. Po oznámení započali po podezřelých pátrat policisté. Oba pachatelé byli zadrženi v Ostravě druhý den. K činu se doznali, finance si rozdělili. Kriminalisté u nich zajistili téměř celou odcizenou částku,“ doplnila mluvčí.

Ostravský policejní komisař už muže i ženu obvinil z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Reklama

Výběr článků

Načítám