Hlavní obsah

Dvojice se s pomocí překladače vloudila k seniorkám v Praze, zmizely šperky za 200 tisíc. Policie zveřejnila video

Dvě seniorky podle policie okradla dosud neznámá dvojice v Praze. Podařilo se jim vloudit do bytu a v obou případech ukrást šperky za zhruba 100 tisíc korun. Podle kriminalistů jde zřejmě o cizince, kteří mohou být někde ubytováni.

Žena podezřelá z krádežeVideo: Novinky

 
Článek

Oba případy se staly 21. března během dne. Muž se ženou nejprve nabídli 91leté seniorce v Praze 7 pomoc s taškou. Stařenka to odmítla, ale dvojici se podařilo vzít jí z tašky klíče od bytu a zatímco nakupovala, sebrali jí podle policie šperky za 100 tisíc korun.

Druhý případ se odehrál o pár hodin později na Praze 5. „Seniorka (ročník 1938) otevřela dveře do domu podezřelé, která se dožadovala vstupu do jejího bytu, neboť jí mělo na balkon spadnout prádlo. Bohužel si seniorka neuzavřela dveře do bytu,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Během komunikace tam vnikl komplic a odnesl si také šperky za 100 tisíc korun. Podle něj se v obou případech podezřelá žena domlouvala se seniorkami pomocí mobilu a překladače, kdy překládala věty z angličtiny do češtiny.

V centru Prahy našli mrtvého muže

Krimi

Policisté zveřejnili snímky a záběry s podezřelými. „Kriminalisté prověřováním obou případů zjistili, že by se mohlo jednat o cizince, kteří na našem území přebývají po hotelích několik dní a poté odcestují jinam. Obracíme se tak i na zaměstnance těchto provozoven, aby kontaktovali linku 158, pokud se u nich tyto osoby ubytují nebo opět bydlí,“ dodal Rybanský.

Případ prověřují pro podezření na krádež a porušování domovní svobody, za což hrozí pachateli až dvouleté vězení.

Foto: Policie ČR

Podezřelé zachytila kamera

Foto: Policie ČR

Podezřelé zachytila kamera

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám