Hlavní obsah

Dvojice převaděčů v kamionu převážela dvaačtyřicet migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinský kamion se snažil v pátek odpoledne do Česka nelegálně převézt dvaačtyřicet převážně syrských uprchlíků. Na hranicích se Slovenskem jej zastavili policisté v závěrečný den desetidenní plánované akce záchytu migrantů putujících do Česka ze Slovenska. Další skupiny Syřanů zadrželi policisté v sobotu na D1.

Foto: Policie ČR

Uprchlíkům policie odepřela vstup na území Česka.

Článek

„Policejní hlídka zastavila nákladní automobil se zahraniční poznávací značkou na hraničním přechodě ve Starém Hrozenkově na Uherskobrodsku v pátek po půl čtvrté odpoledne. Při kontrole vozidla policisté v nákladním prostoru nalezli dvaačtyřicet cizinců,“ přiblížil policejní mluvčí Radomír Šiška.

Ve skupině nelegálních uprchlíků se nacházelo i několik žen a dětí. „Žádný z migrantů neměl doklad opravňující ho k pobytu na území České republiky. Z toho důvodu jim byl vstup odepřen,“ podotkl mluvčí.

Policisté na místě se souhlasem státního zástupce zadrželi pětadvacetiletého řidiče i jeho stejně starého spolujezdce, oba muži jsou podezřelí ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Na otázku, zda jsou oba muži z Ukrajiny, stejně jako kamion, policejní mluvčí neodpověděl.

Foto: Policie ČR

Převaděči syrské uprchlíky vezli v nákladovém prostoru kamionu.

Od opětovného zavedení hraničních kontrol z 3. října letošního roku policisté ve Zlínském kraji zajistili téměř sto dvacet migrantů a zadrželi devět převaděčů.

Další skupinu migrantů zadrželi policisté v sobotu na Vysočině. Na dálnici D1 bylo zadrženo 32 Syřanů. V dodávce s německou registrační značkou se jich tísnilo 27, dalších pět pak policisté zadrželi u čerpací stanice ve Velké Bíteši.

„V dodávce byli muži, ženy i děti. Převážela je německá občanka, kterou jsme jako převaděčku umístili do cely a budeme podávat návrh na vazbu,“ uvedla Čírtková. Dalších pět Syřanů se podle ní pohybovalo v prostoru čerpací stanice u Velké Bíteše. „Zřejmě je tam někdo vysadil. Žádné auto s řidičem, které je tam mohlo dovézt, jsme už nenalezli,“ citovala ČTK mluvčí policie na Vysočině Danu Čírtkovou.

Řidič nákladního auta vezl 70 migrantů. Policii utekl

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám